Dřevostavba na klíč: Pohodlná cesta k vlastnímu domovu

Blog › Dřevostavba na klíč: Pohodlná cesta k vlastnímu domovu
Blog › Dřevostavba na klíč: Pohodlná cesta k vlastnímu domovu
1
Dokončená dřevostavba včetně terénních úprav 
Foto: Rovax 

V dnešní době se stále více lidí rozhoduje pro stavbu vlastního domova, který bude nejen odrážet jejich osobnost a styl života, ale také bude splňovat jejich potřeby. Jednou z atraktivních možností, které získávají na popularitě, je dřevostavba na klíč. Tento článek se zaměří na výhody dřevostaveb a vysvětlí koncept stavby na klíč a rozsah dodávky.

Výhody dřevostaveb 

Dřevostavby mají mnoho výhod, které přispívají k jejich rostoucí oblibě. Jedním z hlavních benefitů dřevostaveb je ekologický aspekt. Dřevo je obnovitelným materiálem, což znamená, že jeho získávání nepřispívá k nadměrné degradaci přírodních zdrojů. Odpovědná výstavba s využitím dřeva tak může přispět k ochraně životního prostředí. Mezi další výhody moderních dřevostaveb patří výborné tepelně-izolační vlastnosti. To znamená nižší náklady na vytápění a chlazení. Dřevo je navíc lehkým materiálem, což usnadňuje manipulaci a umožňuje vytvářet unikátní architektonické prvky a designové detaily. Díky tomu se dřevostavby často staví rychleji než konvenční zděné stavby

drevostavba
Dřevostavba v celé své kráse 
Foto: Rovax 

Stavba dřevostavby na klíč: Komfort a jednoduchost

Stavba na klíč je koncept, který nabízí klientům kompletní a bezstarostné řešení při výstavbě dřevostavby. Tento přístup odstraňuje potřebu zákazníka řešit mnoho detailů a starat se o koordinaci různých dodavatelů. Klient si jednoduše zvolí dřevostavbu, kterou si přeje, a stavební firma se postará o veškeré kroky od návrhu až po finální dokončení.

Stavba od jednoho dodavatele může zahrnovat nejen samotnou konstrukci domu, ale také veškeré potřebné práce jako je získání stavebního povolení, příprava stavebního pozemku, vybudování technické infrastruktury a mnoho dalšího. Tento přístup šetří klientům nejen čas, ale také snižuje stres spojený s organizací a dohledem nad stavbou.

vyhody drevostaveb
Pohled do interiéru budoucího domu 
Foto: Rovax 

Rozsah dodávky

Rozsah dodávky u stavby může být různorodý a závisí na preferencích klienta. Základním rozsahem je samozřejmě kompletní konstrukce dřevostavby od základů až po střechu. To zahrnuje stavební práce, instalaci elektroinstalace, vodoinstalace, topení a spoustu dalších technických systémů.

Dále může být součástí dodávky pokládka podlah, výmalba, instalace kuchyní a koupelen. Některé stavební firmy mohou nabídnout i další služby, jako je návrh interiéru, úpravy okolí domu, a dokonce i dodání nábytku.

domy na klic
Postupné dokončování vnitřních prostorů 
Foto: Rovax 

Proč nezvolit rozsah prací „Hrubá stavba“

Pro hrubou stavbu se mnoho investorů rozhoduje s vidinou ušetření svých financí. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ve výsledku se takováto stavba může prodražit. Hrubá stavba zahrnuje základní konstrukční práce, jako jsou nosné zdi, střecha, bez dokončení interiéru a technických instalací. Tento přístup může způsobit zpoždění celé výstavby, protože interiér a finální úpravy budou vyžadovat další čas a koordinaci. Dále to může znamenat vyšší náklady, protože odděleně koordinovat různé dodavatele a dokončovací práce může být nákladné. Celkově takový přístup může vést ke složitějšímu procesu, zvýšenému stresu a většímu riziku nepředvídatelných komplikací během stavby.

rodinne domy na klic
V den předání hotového domu 
Foto: Rovax 

Jeden dodavatel je výhoda

Volba jednoho dodavatele pro dodávku celého dřevěného domu na klíč přináší několik výhod, které usnadňují a zefektivňují stavební proces. S jedním dodavatelem máte výhodu jednoho kontaktu. To eliminuje zmatky a nepřesnosti, které mohou vzniknout při komunikaci mezi různými dodavateli. S jedním zodpovědným subjektem je koordinace práce snazší a rychlejší. Jednotlivé fáze stavebního procesu jsou lépe propojeny, protože dodavatelé mají přehled o celém průběhu výstavby. To znamená, že různé části domu se integrují plynuleji a mohou se vyhnout nekonzistencím a chybám ve stavbě. S jedním dodavatelem, který má zkušenosti se všemi aspekty stavby, lze často zkrátit dobu realizace. Odpadá potřeba čekání na jednotlivé dodavatele a jejich časové harmonizace. To je obzvlášť výhodné při stavbách, kde je rychlost klíčová.  Jednodušší komunikace a koordinace znamenají méně stresu pro vás jako klienta. Nemusíte se starat o detaily každé fáze a hledat různé řemeslníky. To vám umožňuje se soustředit na věci, které jsou pro vás důležité, a mít větší klid v průběhu stavebního procesu. Další velkou výhodou jednoho dodavatele je, že máte často jasnější přehled o nákladech. Všechny náklady mohou být prezentovány v jednom seznamu, což usnadňuje sledování celkových nákladů. To Vám může pomoci lépe plánovat a řídit váš rozpočet.

Celkově vzato, zvolení jednoho dodavatele pro dodávku celého dřevěného domu přináší pohodlí, rychlost a efektivitu. To je zvláště důležité pro ty, kteří hledají bezproblémovou a bezstarostnou cestu k vytvoření vlastního domova. Dřevostavba na klíč je skvělým způsobem, jak si splnit sen o vlastním domově bez zbytečných starostí. Tento koncept nabízí komfort, efektivitu a široký rozsah dodávky, který může být přizpůsoben individuálním potřebám klienta. 

Další příspěvky

Jak zateplit dřevostavbu

Jak zateplit dřevostavbu

Protože „zima by měla být jen v mrazáku, ne ve vašem obýváku! Téměř každá skladba konstrukce dřevostavby obsahuje tepelnou izolaci.…
Nový stavební zákon

Nový stavební zákon

Z našich více než 30 let zkušeností víme, že každá velká změna legislativy s sebou přináší období adaptace nejen pro…
Proč se rosí okna?

Proč se rosí okna?

S příchodem chladných dnů se opět vrací problém, se kterým se snad setkal každý z nás: rosení oken. Rosení oken je běžným…
Jak zateplit dřevostavbu

Jak zateplit dřevostavbu

Protože „zima by měla být jen v mrazáku, ne ve vašem obýváku! Téměř každá skladba konstrukce dřevostavby obsahuje tepelnou izolaci.…
Nový stavební zákon

Nový stavební zákon

Z našich více než 30 let zkušeností víme, že každá velká změna legislativy s sebou přináší období adaptace nejen pro…

Domluvte si schůzku

Rádi se s Vámi setkáme osobně a nezávazně zodpovíme veškeré dotazy.
Můžete nás kdykoli kontaktovat, nebo navštívit na adrese firmy.